Forum użytkowników i sympatyków Daewoo Nexia :: NexioMania.pl
Zapraszamy wszystkich posiadaczy Daewoo Nexia i innych pojazdów!

Nasze sprawy - Ktoś o tym słyszał??

Chris_ - Sro 07 Lis, 2007 16:28
Temat postu: Ktoś o tym słyszał??
http://wiadomosci.onet.pl/1636933,11,item.html
ziemniak - Sro 07 Lis, 2007 16:50

To nie dosc ze mi matka nie chce pozyczac Focusa, to jeszce o pisemne pozwolenie bede musial ja prosic :lol: ?

Ale ale ..... co najlepsze ; moja Nexia w sumie nalezy niby do mojego ojca :lol: Ale moze mnie udupic teraz :lol: :lol: :lol:

Bradley - Sro 07 Lis, 2007 17:35

To jakas bzdura. Tu raczej chodzi o to, ze pojazdem zarejestrowanym na firme nie mozna wyjezdzac poza granice kraju bez zgody wlasciciela. A z tego co czytam na forum to wynika, ze cytowany przepis dotyczy samochodow zarejestrowanych pojazdow za granica.
Dziennikarzyny znowu sie nie popisali, onet schodzi na psy jak fakt czy super express. A co bylo wczoraj? Obecny limit punktow wynosi 21 :lol:
Teraz mam w dowodzie na opla wbitego poprzedniego wlasciciela i sobie moge jezdzic i jezdzic....

margo - Sro 07 Lis, 2007 19:31

Bradley napisał/a:
Dziennikarzyny znowu sie nie popisali, onet schodzi na psy jak fakt czy super express. A co bylo wczoraj? Obecny limit punktow wynosi 21 :lol:


Dla ścisłości:

Art. 135 ust 1. pkt 1 litera h) Ustawy Prawo o ruchu drogowym mówi, że:
"policjant zatrzyma prawo jazdy za pokwitowaniem w razie:
... h) przekroczenia przez kierującego pojazdem, w okresie 1 roku od dnia wydania po raz pierwszy prawa jazdy, liczby 20 punktów za naruszenie przepisów ruchu drogowego:..."

Dla tych co mają prawo jazdy dłużej niż rok limit punktów to 24 - o czym mówi ten sam artykuł tyle, że zdanie wcześniej (Art. 135 ust 1. pkt 1 litera g))

Po prostu osoba pisząca artykuł nie wyraziła się dostatecznie precyzyjnie.

Pozdro.

Bradley - Sro 07 Lis, 2007 19:45

Trzeba bylo pisac, ze osoba kierujaca miala prawo jazdy krocej niz rok i dla niego limit wynosi 21 punktow, a normalnie jest 24. Potem sieja panike wsrod ludzi ;)
Bourne - Sro 07 Lis, 2007 22:19

Cytat:
Sprawdziłem telefonicznie w Ministerstwie
Transportu (Departament Dróg i Transportu
Drogowego). To jest prawie prawda. Upoważnienie od
właściciela trzeba mieć poruszając sie po Polsce
autem na tablicach innych niż polskie! Tylko!!!
Dlatego dajmy sobie spokój z jałową dyskusją o
odwożeniu męża przez żonę, notarialnym
potwierdzeniem podpisu i "a skąd policjant może
wiedzieć?" Szkoda czasu.

kruszyna - Czw 08 Lis, 2007 02:16

do tego jeszcze niech zmienia ten smieszny przepis o jezdzie z wlaczonymi swiatlami :!:
Pit3rM - Czw 08 Lis, 2007 08:25

kruszyna napisał/a:
do tego jeszcze niech zmienia ten smieszny przepis o jezdzie z wlaczonymi swiatlami :!:


BTW
Mnie najbardziej wku****** kierowcy bolidów ze źle ustawionymi światłami, coraz więcej isch jest :evil:



Interia to troche lepiej opisała
http://motoryzacja.interi...sciciel,1006608

Mosiu - Czw 08 Lis, 2007 14:01

Dupa a nie przepis, Nexia byla na ojca, mialem nia w sumie jakies 30 kontroli przez 2,5 roku i nigdy o jakis papier nie pytali czy moge smigac tym autem.
Roxon40 - Czw 08 Lis, 2007 14:06

A ja mam auto na siebie i nikomu go nie pożyczam więc taki przepis mnie nie dotyczy :mrgreen: :mrgreen: A po za tym co znów w tej Polsce z gówniane przepisy wprowadzają????
tobi333 - Czw 08 Lis, 2007 14:10

a jak to jest wlasnie... po roku kasuja sie punkty? tzn co rok kasuja sie te punkty czy jak to jest?
Mosiu - Czw 08 Lis, 2007 14:11

tobi333 napisał/a:
a jak to jest wlasnie... po roku kasuja sie punkty? tzn co rok kasuja sie te punkty czy jak to jest?


Pkt kasuja sie rok po ich otrzymaniu.

Roxon40 - Czw 08 Lis, 2007 14:15

Czyli jeszcze miesiąc i pierwsze 6 pójdzie już sobie z konta :D
BrzozA - Czw 08 Lis, 2007 18:41

jak takie cos wejdzie to klekajcie narody :lol:

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group