Poprzedni temat «» Następny temat
Termometr zewnetrzy by opel ;)
Autor Wiadomość
jozek 
Świeżak


Auto:: Nexia 8v
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 142
Skąd: nowosolanin
Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 13:46   Termometr zewnetrzy by opel ;)

Adaptacja termometru z Opla Astry

Wyświetlacz TID, Opel Astra 1
Czujnik temperatury opel
Oryginalne kostki połączeniowe

Zaopatrzony w schematy ruszyłem dzielnie montować termometr.
Jedyne słuszne miejsce pod radiem, nie bedzie juz tego praktycznego schowka, trudno ...

po 4 godzinach:




Zmieniłem od razu podświetlenie, na bardziej pasujace do radia.



http://pl.youtube.com/watch?v=-chWLWU7X-U
Ostatnio zmieniony przez jozek Pon 01 Gru, 2008 22:16, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
  Podziel się na:               
Olcha
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 15:16   

Opisz jak to zamontować, jakie problemy przy instalacji itd. ;)
 
  Podziel się na:               
jozek 
Świeżak


Auto:: Nexia 8v
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 142
Skąd: nowosolanin
Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 15:20   

Olcha napisał/a:
Opisz jak to zamontować, jakie problemy przy instalacji itd. ;)


tak:




problemów brak, trzeba wywalic ta kieszen i juz :)
 
 
  Podziel się na:               
Olaf 
Administrator


Auto:: Nexia 1,5 8V GL
Dołączył: 10 Lip 2007
Posty: 23406
Skąd: zza rogu
Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 16:08   

eh.... fajne, sam bym sobie zalozyl... ale temperature zewnetrzna wyswietla mi radio, a zewnetrzna z wewnetrzna na zmiane pokazuje modul automatycznej klimy, wiec trzeci bylby bez sensu.... ale ladnie sie wpasowalo :)
_________________
chcieć to móc...
 
 
  Podziel się na:               
lenart
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 17:59   

fajne toto :) jedna rzecz mnie ciekawi jak to jest z czujnikiem temp?? gdzie on jest że mierzy temp. z zewnątrz :roll:
 
  Podziel się na:               
Olaf 
Administrator


Auto:: Nexia 1,5 8V GL
Dołączył: 10 Lip 2007
Posty: 23406
Skąd: zza rogu
Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 18:16   

ontujesz gdzies pod zderzak, bo w obrebie komory silnika bedzie przeklamywac...
_________________
chcieć to móc...
 
 
  Podziel się na:               
jozek 
Świeżak


Auto:: Nexia 8v
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 142
Skąd: nowosolanin
Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 20:55   

lenart napisał/a:
fajne toto :) jedna rzecz mnie ciekawi jak to jest z czujnikiem temp?? gdzie on jest że mierzy temp. z zewnątrz :roll:


pod zderzakiem zamontowałem, mozesz zamontowac w srodku i bedzie mierzyl tem wewnatrz kabiny :lol:

[ Dodano: 2008-11-28, 21:56 ]
Olaf napisał/a:
eh.... fajne, sam bym sobie zalozyl... ale temperature zewnetrzna wyswietla mi radio, a zewnetrzna z wewnetrzna na zmiane pokazuje modul automatycznej klimy, wiec trzeci bylby bez sensu.... ale ladnie sie wpasowalo :)


pokaz ten moduł :)
 
 
  Podziel się na:               
lenart
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 21:04   

to coś wytargał całą wiązkę z czujnikiem razem z tym wyświetlaczem?? :roll:
 
  Podziel się na:               
Bradley 
Hej! Przekroczyłem tysiąc!


Auto:: VW Vento 1.9TDI (kleklekleklekle)
Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 3447
Skąd: Bielsko / Katowice
Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 21:53   

TID prawie jak board computer z kadetta. Czujnik temperatury mozna zastapic termistorem, no ale nie bedzie on tak dokladny jak oryginal. Dwa kable przeciagasz do komory silnika, montujesz to gdzies pod zderzak i tyle.
Szkoda, ze nie MID ;)
_________________
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :mrgreen:
 
 
  Podziel się na:               
jozek 
Świeżak


Auto:: Nexia 8v
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 142
Skąd: nowosolanin
Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 22:08   

lenart napisał/a:
to coś wytargał całą wiązkę z czujnikiem razem z tym wyświetlaczem?? :roll:


tak,

czujnik z kostka
wyswietlacz z kostka :)

[ Dodano: 2008-11-28, 23:08 ]
Bradley napisał/a:

Szkoda, ze nie MID ;)


dobrze ze nie DID ;)
 
 
  Podziel się na:               
kuczli 
Hej! Przekroczyłem tysiąc!


Auto:: Volvo S80 T6
Dołączył: 24 Lip 2007
Posty: 2643
Skąd: TYCHY :)
Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 22:20   

calkiem spoko :) w kazdym razie z tym nowym podswietleniem wyglada o niebo lepiej :)
_________________
NEXIA CZUWA... NEXIA RADZI... NEXIA NIGDY CIE NiE ZDRADZI!!!
[img][/img]
 
 
  Podziel się na:               
Olaf 
Administrator


Auto:: Nexia 1,5 8V GL
Dołączył: 10 Lip 2007
Posty: 23406
Skąd: zza rogu
Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 23:26   

jozek, fota bedzie najpozniej w niedziele po poludniu, za jakies 2-3 godzinki ruszam w kierunku piły :P do stifa, fote zrobię , nie problem, ale wrzucic na lapa bede mogl dopiero po powrocie na chate :roll:
_________________
chcieć to móc...
 
 
  Podziel się na:               
lenart
[Usunięty]

Wysłany: Sob 29 Lis, 2008 12:30   

Józek a te 2 kabelki z czuknika temp (niebieskie) wchodzą bezpośrednio do wtyczki w TIDzie?? ;)
 
  Podziel się na:               
Sysiu 
Ciagle mi malo :P


Auto:: VW Passat
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 12081
Skąd: Płock
Wysłany: Sob 29 Lis, 2008 12:52   

bardzo mi sie to podoba :) żeby nie cb które już tam siedzi to bym z ciebie ściągnął :D tak patrze w ogóle masz nawet fajne koncepcje do tuningu :) co masz jeszcze w planach ??
_________________
Była: Nexia 1,5 8V + LPG
Była: Astra H kombi 1,7 CDTi
Jest: Passat B7 2.0TDI
 
 
  Podziel się na:               
jozek 
Świeżak


Auto:: Nexia 8v
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 142
Skąd: nowosolanin
Wysłany: Sob 29 Lis, 2008 13:33   

lenart napisał/a:
Józek a te 2 kabelki z czuknika temp (niebieskie) wchodzą bezpośrednio do wtyczki w TIDzie?? ;)


tak, do wtyczkiw TIDzie wchodzi 12 przewodow, podlaczasz 5 :)

[ Dodano: 2008-11-29, 14:35 ]
Krzysiek_1855 napisał/a:
co masz jeszcze w planach ??


Nie wiem Krzychu, pomysły mi się kończą ;)

Może tuningowy płun do spryskiwaczy lol :mrgreen:
 
 
  Podziel się na:               
Sysiu 
Ciagle mi malo :P


Auto:: VW Passat
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 12081
Skąd: Płock
Wysłany: Sob 29 Lis, 2008 13:45   

płyn z brokatem :D :D :D
_________________
Była: Nexia 1,5 8V + LPG
Była: Astra H kombi 1,7 CDTi
Jest: Passat B7 2.0TDI
 
 
  Podziel się na:               
jozek 
Świeżak


Auto:: Nexia 8v
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 142
Skąd: nowosolanin
Wysłany: Sob 29 Lis, 2008 14:27   

Krzysiek_1855 napisał/a:
płyn z brokatem :D :D :D


pokrowce w panterke :mrgreen:
 
 
  Podziel się na:               
Sysiu 
Ciagle mi malo :P


Auto:: VW Passat
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 12081
Skąd: Płock
Wysłany: Sob 29 Lis, 2008 14:29   

masz coś do moich pokrowców ??:D świry
_________________
Była: Nexia 1,5 8V + LPG
Była: Astra H kombi 1,7 CDTi
Jest: Passat B7 2.0TDI
 
 
  Podziel się na:               
gr0siek 
Hej! Przekroczyłem tysiąc!


Auto:: BMW
Dołączył: 12 Lip 2007
Posty: 2754
Skąd: Zabrze
Wysłany: Sob 29 Lis, 2008 17:26   

bardzo mi sie podoba :) Chyba się za to wezme
_________________
Jak przerabiać coś w furach to właśnie po to dokładnie!
 
 
  Podziel się na:               
lenart
[Usunięty]

Wysłany: Sob 29 Lis, 2008 17:27   

gr0siek napisał/a:
bardzo mi sie podoba :) Chyba się za to wezme


ja już się wziąłem :mrgreen:
 
  Podziel się na:               
jozek 
Świeżak


Auto:: Nexia 8v
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 142
Skąd: nowosolanin
Wysłany: Pon 01 Gru, 2008 13:56   

lenart napisał/a:
gr0siek napisał/a:
bardzo mi sie podoba :) Chyba się za to wezme


ja już się wziąłem :mrgreen:


kupcie MID'a - wiecej funkcji mozna uruchomic ;]
 
 
  Podziel się na:               
Olaf 
Administrator


Auto:: Nexia 1,5 8V GL
Dołączył: 10 Lip 2007
Posty: 23406
Skąd: zza rogu
Wysłany: Pon 01 Gru, 2008 15:17   

obiecana fota. modul autoklimy i radio, roznica 1,2'C bo chwilke postalem, a czujniki sa w roznych miejscach, ten od autoklimy troszke szybciej sie nagrzal od silnika, goszina byla jak na radiu :P

_________________
chcieć to móc...
 
 
  Podziel się na:               
lenart
[Usunięty]

Wysłany: Pon 01 Gru, 2008 15:36   

jozek napisał/a:
lenart napisał/a:
gr0siek napisał/a:
bardzo mi sie podoba :) Chyba się za to wezme


ja już się wziąłem :mrgreen:


kupcie MID'a - wiecej funkcji mozna uruchomic ;]


no właśnie czytałem o różnych ciekawych funkcjach MID-a jak na przykład prędkościomierz i takie tam różne inne :mrgreen:

Józek jak będziesz się zagłębiał jeszcze bardziej w MIDa to podziel się na forum ;)
 
  Podziel się na:               
jozek 
Świeżak


Auto:: Nexia 8v
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 142
Skąd: nowosolanin
Wysłany: Pon 01 Gru, 2008 16:29   

lenart napisał/a:

Józek jak będziesz się zagłębiał jeszcze bardziej w MIDa to podziel się na forum ;)


nie, nie bede sie zaglebial ;) bo mam juz TID'a :)
ale z TIDa tez da sie ciekawe rzeczy zrobic :)

[ Dodano: 2008-12-01, 23:19 ]
trzymaj

http://www.eelkevisser.nl/display.htm

jak to rozkminisz to daj mi znac, chetnie tez sobie takie cos zrobie :)
 
 
  Podziel się na:               
lenart
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Gru, 2008 10:38   

a takie coś nie wejdzie w to miejsce pod radiem bo chyba wyświetlacz jest dużo grubszy a reszta tej obudowy taka sama?? No i z tego co widze to juz taki 100% board komputer ale jak podłączyłbym narazie tylko tą kostką co mają didy i tidy(jest tam jeszcze druga, niebieska kostka do czujników i wiązki) to będzie mi pokazywał normalnie datę godzinę i temp??

http://allegro.pl/item496...gsi_92_02r.html
 
  Podziel się na:               
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Opracowanie graficzne: Grosio


2011 © nexiomania.pl | Wszelkie Prawa Zastrzeżone, kopiowanie bez zgody autora zabronione! Strona Głowna | Pomoc | Kontakt | Na górę