Zamknięty przez: Sysiu Nie 03 Lut, 2013 11:14 |
Nexia Mastertoona |
| Autor |
Wiadomość |
Mastertoon
Ogarnięty

Auto:: Nexia 5d 8V
|
Wysłany: Sob 31 Sty, 2009 13:58 Nexia Mastertoona
|
|
|
Nareszcie kilka czynników się zlożyło i zamieszczam temacik
MARKA: To chyba oczywiste
MODEL: 5 drzwiowy HB z lipca 1997
DANE SILNIKA: standardowe 8V
ZUŻYCIE PALIWA: średnio 9l LPG (w zależności od nastroju nawet i 10,5 )
TUNING POD MASKĄ: zmieniona uszczelka pod pokrywką, inny akumulator i instalacja LPG... reszta seria
UKLAD WYDECHOWY: ssseria
MOC: 75KM (EGR on-board )
ELEKTRONIKA i ELEKTRYKA: seria
ZAWIESZENIE: chyba Was nie zaskocze jak napisze że seria
UKLAD HAMULCOWY: znowu bez zmian... (choć jak się wkurze to zainwestuje w "zestaw Lanosowki")
BODY-KIT: bez zmian, jak z fabryki wyszło
WNĘTRZE: tuningowy odświerzacz powietrza Dr. Marcus
CAR-AUDIO: Radyjko Kenwooda, bez głośnikow z tyłu, poza tym.... seria
STATUS: Utrzymanie auta w miare seryjnym stanie jeśli chodzi o wygląd (to znaczy szukam seryjnych kołpaków 13'', listwy na klapie nad rejestracją, kupie nakładkę na rurę wydechową), mechanicznie w najbliższym czasie rozrząd do roboty, audio może zmienie glośniki z przodu... może. W zasadzie tyle, bez szaleństw.
WADY/ZALETY SAMOCHODU:
+ części chyba nie mogą być już tańsze
+ w miarę dobra bezawaryjność
+ nawet przyjemny dla oka wygląd
- miękkość seryjnej zawiechy
- miejscami troszkę niedorobiony (np. spasowanie deski w środku)
- nieraz mało miejsca z tyłu na nogi (choć w sumie co mnie to obchodzi )
PAMIĘTNA PODRÓŻ/PRZYGODA:
Pamiętna... w sumie największe szczęście w nieszczęściu miałem gdy wracałem z okoloc Jeleniej- Góry (320km od Jaworzna) i pękła uszczelka pod głowicą.... na 10 kilometrów przed domem Dałem jej odpocząć i resztkami sił doczołgałem się do mechanika
OSIĄGNIĘCIA:
Czasami jeżdżąc po mieście wyczyniam takie rzeczy że aż sam się boje później - jak np. ostatnio zabieram się za wyprzedzanie ciężarówki i nagle widzę że przed nią 300 metrowa kolejka samochodów do głównej drogi.... nie pozostało nic innego jak jechać i modlić się aby w tej wąskiej i krętej drodze nie spotkać się maska w maske z kimś Ale teraz mi przeszlo już i jeżdżę bardziej wyluzowany
PSEUDONIM SAMOCHODU I SKĄD TAKI A NIE INNY: Nexiacz... czasami tak mówię....
ZDJĘCIA: mała galeryjka zrobiona dzisiaj - auto umyte w końcu, lutrzanka mi wpadła w ręce ale nie dońca zdążyłem ją poznać więc nie gańcie za jakość zdjęć (kliknijta a zdjęcia się powiększą- są zmniejszone troszkę więc jakość nie jest genialna)
 |
|
 |
Olaf
Administrator

Auto:: Nexia 1,5 8V GL
|
Wysłany: Sob 31 Sty, 2009 14:30
|
|
|
idealny produkt wyjsciowy do modów
i od razu zmien zaciski |
_________________ chcieć to móc... |
|
|
|
 |
gr0siek
Hej! Przekroczyłem tysiąc!

Auto:: BMW
|
Wysłany: Sob 31 Sty, 2009 15:21
|
|
|
Seria Ładny egzemplarz |
_________________ Jak przerabiać coś w furach to właśnie po to dokładnie! |
|
|
|
 |
PRADIUCH [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 31 Sty, 2009 17:45
|
|
|
ładny kolorek zadbana bardzo co widać po fotkach ale jak by nie było TARPAN |
|
|
|
 |
Sysiu
Ciagle mi malo :P

Auto:: VW Passat
|
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 06:07
|
|
|
ładny egzemplarz szczególnie bardzo ładny kolorek chyba wiesz czemu rozumiem ze chcesz żeby była w wyglądzie jak seria ale coś przerobić zawsze można wybiel kierunki o wiele lepiej będzie wyglądać |
_________________ Była: Nexia 1,5 8V + LPG
Była: Astra H kombi 1,7 CDTi
Jest: Passat B7 2.0TDI |
|
|
|
 |
Mastertoon
Ogarnięty

|
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 12:58
|
|
|
Tak, kolorek zdecydowanie chyba najładniejszy z całej gamy.
Co do przeróbek, to niestety nie pałam aż taką miłością do tego samochodu aby go przerabiać, poza tym może nie w tym jeszcze roku (ze względu na inne wydatki) ale na następny rok chciałbym czymś innym pojeździć już. Jedyne co z wyglądu zrobię to nowe kołpaki mu kupie jak będę letnie kapcie zakladał i pokrowce na fotele |
|
 |
PRADIUCH [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 13:04
|
|
|
pokrowce polecam w panterkę z misia są fajne jak bym znalazł na moje kubełki to tez bym sobie wymienił |
|
|
|
 |
Olaf
Administrator

|
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 13:05
|
|
|
...na nastepny rok czym innym juz...?
i nie boisz sie tego tak tu powiedziec?? juz namierzam cie
a swoja droga chyba za malo nia jezdziles, skoro nie palasz az taka miloscia do niej....
autko jest niezawodne jesli przegladane na czas, tanie w eksploatacji i wdzieczne do przerobek.... |
|
|
|
 |
PRADIUCH [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 13:06
|
|
|
[ Dodano: 2009-02-01, 13:07 ]
a może autko jest taty a tobie daje się kajtnąć i zmienić pokrowce |
|
|
|
 |
Mastertoon
Ogarnięty

|
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 15:10
|
|
|
| Olaf napisał/a: | | i nie boisz sie tego tak tu powiedziec?? juz namierzam cie |
najwyżej nie wrócę z majówki....
| Olaf napisał/a: | a swoja droga chyba za malo nia jezdziles, skoro nie palasz az taka miloscia do niej....
autko jest niezawodne jesli przegladane na czas, tanie w eksploatacji i wdzieczne do przerobek.... |
| PRADIUCH napisał/a: | | a może autko jest taty a tobie daje się kajtnąć i zmienić pokrowce |
Autko początkowo było służbówką taty- był szefem serwisu w Katowickim salonie Daewoo (choć raczej zajmował się ciężarowymi Renault), stąd też takowe auto w rodzinie- niestety zmarł na zawał kilka lat temu i od tamtej pory Nexia jest na mojej głowie - jeżdżę nią codziennie sam (to znaczy jest jeszcze matka, ale jak to kobieta od kąd zostawila ślady na lusterkach po parkowaniu w garażu odpuścila sobie jeżdżenie ),
Nexia ogólnie jest świetnym samochodem, ale ja już taki jestem... po prawie 12 latach jazdy tym samym samochodem (w tym 5 lat osobiście za kółkiem) naszla ochota na coś innego - nic więcej nic mniej
| PRADIUCH napisał/a: | | polecam w panterkę z misia |
hmmm, szukam raczej białych w czarne plamy - znaczy się łaciate |
|
 |
Olaf
Administrator

|
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 15:33
|
|
|
przekonamy cie na majowce na co stac nexie i co z nia mozna zrobic |
|
|
|
 |
PRADIUCH [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 17:50
|
|
|
Nie tylko ty Olaf niech zobaczy większość nexi ja nawet dzisiaj sprzedałem Lagune żeby dale modzić nexie |
|
|
|
 |
Mastertoon
Ogarnięty

|
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 18:28
|
|
|
Byćmoże mi się odmieni... pożyjemy, zobaczymy. W tym roku kupilem aparat, musza jeszcze w conajmniej jeden obiektyw zainwestować... później może jakaś płaska "czterdziestka" do pokoju, może do Norwegii się wybiorę... może więc jak to w tym roku załatwie to zaczne ciułać na nowy wózek albo jak mnie zainspirujecie to zaczne w Nexie kłaść... Może.... |
|
 |
Olaf
Administrator

|
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 18:35
|
|
|
czyli do majoweczki |
|
|
|
 |
lenart [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 22:12
|
|
|
przykro mi z powodu Twojego ojca też mi zmarł tata 2 lata temu... Nie sprzedawaj Nexii tylko w nią inwestuj - zobaczysz odwdzięczy się... To samochód, który ma już naście lat , więc trzeba o niego dbać i wymieniać wszystko na czas, wtedy jazda nim staje się przyjemniejsza i odchodzi myśl o zmianie na coś innego |
|
|
|
 |
|
|